Back to top

Ószláv mézbor 0,5l

Jelenlegi hely

x 2
7.00 € Áfa-val
Áfa mentes ár: 5.83 €
Modell
8588001111403
Gyártó
Natur Products - Németh s.r.o.

A mézsör, méhsör vagy mézbor mézes vízből erjesztett alkoholos ital. A múltban Európa-szerte széles körben fogyasztottak mindenhol, ahol a méz hozzáférhető volt. A mézsör készítése végigkísérhető a középkor évszázadaiban, mint a sörfőzés egyik ága. A mézsör fogyasztása Magyarországon mára feledésbe merült, az 1800-as évek végének adatai is már csak Angliában, Skandináviában és a keleti szláv országokban említik meg.

A mézsör vagy mézbor a neve ellenére sem a sörök, sem a borok közé nem tartozik. A sör és a bor a nyugati civilizáció legrégebbi alkoholos italai voltak, ezért gyakran egyéb italokat is elneveztek róluk, például a gyömbérsör, a pálmabor vagy a rizsbor.

A mézbor és a mézes bor közötti különbséggel sem árt tisztában lenni, mielőtt az édes nedűket elkezdjük kortyolni. A mézbor mézből erjesztett bor, a mézes bor, csak ízesített, mondhatni: mézzel ízesített ital.

Büszkék vagyunk rá, hogy mézborunkat országos minősítésben 2015-ben arany, 2016-ban és 2017-ben pedig ezüst sávval tüntették ki.